De toedracht in het kort:

1984

Ernstige amandelontsteking Spanje(achteraf gezien zijn de amandelen de enige echte ziekte oorzaak geweest van de jarenlange neusverstoppingen, vermoedelijk zelfs al vanaf mijn jeugd last van gehad, maar nooit door enige arts opgemerkt!)

1985

Aanvang bezoeken huisarts en andere artsen vanwege de neusverstoppingen(‘verkoudheden’ oftewel slijmvliesontstekingen)

1986

Diverse medicijnen, kaakholtespoelingen en septumoperatie (rechtzetten neustussenschot) gaven geen verbetering.

1991

Caldwell Luc operatie linkerkaakholte(schoonmaken kaakholte en maken extra opening in de neus)gaf ook geen verbetering.

1992-1993


Na deze laatste operatie ontstaan kiesproblemen onder operatieplek. Tandarts J.G.J.M.Cremers weet zich geen raad en doet uiteindelijk een zenuwbehandeling door de Palladium kroon van kies 26. Een ruimertje(een vijltje) brak toen af. Het afgebroken ruimertje bleef achter er ontstond hierdoor een fistel/pocket bij kies 26.(achteraf gezien heeft de tandarts toen naar de kaakholte geboord waardoor palladiummateriaal in de kaakholte terecht kwam)

1996

Apex-resectie (wortelpuntbehandeling) door kaakchirurg van het Westfriesgasthuis te Hoorn, 1 wortelpunt gehemeltekant(palatinaal) wordt opzettelijk niet behandeld

1999


De ontdekking van de chronische amandelontsteking. Wij ontdekken zelf de enige echte oorzaak van de jarenlange neusverstopping. Een keel- en neusamandeloperatie volgt.

1999-2000


Na de amandeloperatie echter tot onze verbazing nog steeds o.a. neusverstopping en vreemde klachten

2000

We halen diverse röntgenfoto’s op in ziekenhuizen (3 ct-scans, OPG en andere röntgenfoto’s) en ontdekken daarop ook weer zelf meteen de andere oorzaak van die neusverstopping. We zagen namelijk meteen een vreemd voorwerp, een bultje, in de linkerkaakholte. Artsen hadden telkens tegen ons gezegd dat ze niets konden vinden, niets zagen op hun röntgenfoto’s en met hun endoscooponderzoeken of ze wisten het zogenaamd niet…


De foto’s hieronder zijn van een ct-scan van het AMC van 1998. De rechterfoto is een uitvergroting van de rode rechthoek van de linkerfoto, op beide foto’s is het bultje goed te zien.Het bultje bevindt zich precies boven kies no.26, in de linkerbovenkaak. De kies waar het in dit verhaal omgaat.

De kies waar in de periode 1993-1996 respectievelijk eerst een kroon werd geplaatst, daarna een zenuwbehandeling er doorheen en daarna wederom een(nieuwe) kroon ditmaal met een kroonopbouw(zogeheten kroon met kroonstift).


Met behulp van de computer treffen wij op de röntgenfoto’s voorwerpen aan in dit bultje. (foto hieronder). Jarenlang dachten wij aan voorwerpen maar in 2011 kwamen we erachter dat 2 een boorgang is!


Deze moet ontstaan zijn tijdens een van de zenuwbehandelingen van de tandarts. De tandarts heeft toen de palatinale wortel van kies 26 doorboord en is toen in de kaakholte terecht gekomen.


Er ontstond tijdens die zenuwbehandeling van kies 26 een fistel(pijltje 3) naar de mond deze is te zien op diverse röntgenfoto’s.

2001

De tot nu laatste operatie in het AMC door kaakchirurg Kroon. Een apicale curretage van kies 26. Deze operatie in jan.2001 werd opzettelijk niet goed uitgevoerd. Op latere röntgenfoto’s en op mijn eigen foto’s van na deze operatie, treffen wij namelijk nog steeds het bultje in de kaakholte aan.


De kaakchirurg heeft opzettelijk niets verwijderd uit de kaakholte. Terwijl wij de kaakchirurg ruim van te voren ingelicht had, en ook foto’s aan hem had laten zien, dat er zich een bultje, een ontsteking,  in de kaakholte bevond. Hij zei dat daarvoor een kno-arts nodig was. De kno-arts weigerde echter te assisteren bij de operatie. Na de operatie zegt de kaakchirurg triomfantelijk lachend dat hij niets heeft aangetroffen.


Na het opnieuw tonen van mijn foto’s ontkent de kaakchirurg alles en zegt dat hij niets meer kan doen.

2001/2002 


Uit een metaal allergietest blijkt een Palladiumallergie. Op Internet vinden we dat Palladium in de tandheelkunde wordt gebruikt in kronen en kroonstiften en dat het bekend staat als toxisch(giftig) materiaal. Evenals kwik in amalgaamvullingen kan het een heleboel lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. De lichamelijke klachten lijken op een Palladiumvergiftiging zoals vermeld op de lijst van het German Health Ministry.(zie Palladium website)


In Nederland is opvallend vrijwel niets bekend over de schadelijke gevolgen van Palladium, in Duitsland en Zwitserland wel. Palladium wordt daarom o.a. in Zwitserland al niet meer gebruikt sinds 1993.

2002-2003


Laboratoriumtesten tonen aan dat er sprake is van een actieve palladiumallergie en een actieve metaalvergiftiging heb. In bloed, urine, ontlasting en haar wordt palladium aangetroffen.


Verdere laboratoriumonderzoeken tonen aan dat door die zware metaal belasting de lichaamscellen gestresst zijn en dat de stofwisseling verstoord is.

2003-2010


Alle 23 klachten(ingediend van 2000-2010) bij het Medisch- en Centraal Tuchtcollege zijn afgewezen. Volgens de Tuchtcolleges hebben de tandarts en andere betrokken artsen geen fouten gemaakt.

2011

Vermeende voorwerpen in het bultje zijn geen voorwerpen maar boorgangen van boor/vijltjes!

Maar artsen weigeren nog steeds enige adequate behandeling.

2015

De kaakholteontsteking en metalen nog steeds aanwezig.

Al vanaf 1996, en zeker vanaf 2001, weigert de artsenmaffia-gezondheidszorg.nl-eu-ww de ontsteking-allergie, veroorzaakt door tandarts Cremers, te behandelen.